Cabergoline

Cabergoline

U moet uw medicijnen nooit zelf combineren met andere medicijnen, die u heeft bewaard of met zelfzorg-medicijnen. Dat kan leiden tot ongewenste wisselwerkingen of zelfs tot ziekenhuisopname. Kleine kinderen denken dat medicijnen eetbaar, drinkbaar of snoepgoed zijn. Als een medicijn al wat langer op de https://blogs.autobizz.in/betrouwbare-online-bronnen-voor-het-kopen-van/ markt is, worden er niet zelden nieuwe bijwerkingen ontdekt. Hierdoor neemt het aantal ‘bekende’ bijwerkingen van een medicijn soms met de jaren toe. Een al wat ouder medicijn met veel bijwerkingen is daarom niet per se onveiliger dan een nieuw medicijn waarvan nog maar weinig bijwerkingen bekend zijn.

Wat Caberlin Tabletten Voor Gebruikt?

Vertel uw arts ook of u wél of niet tevreden bent met het voorgeschreven medicijn. Die kan dan bijvoorbeeld bekijken of de dosering moet worden aangepast of dat u (nog) andere medicijnen nodig heeft. In de praktijk wordt maar liefst 50% van alle medicijnen niet, onvoldoende of verkeerd gebruikt! Het gebruik van medicijnen is echter alleen zinvol wanneer ze appropriate worden gebruikt. Lees ook de patiëntenbijsluiter voor informatie over de houdbaarheid en de wijze van bewaren van dit middel.

Overdosering

  • Hoge bloeddruk niveau van het hormoon prolactine resultaten in numerous medische aandoeningen zoals aanhoudende productie van moedermelk, het ontbreken van een menstruatie, onvruchtbaarheid, en andere symptomen.
  • Vraag uw arts of apotheker om uitleg als u niet goed begrijpt hoe u dit medicijn moet gebruiken.
  • Als u weet dat u overgevoelig of allergisch bent voor een bepaald medicijn, moet u dat medicijn niet gebruiken.
  • Voor cabergoline is geen advies vastgesteld over de plaats in de medicamenteuze behandeling.
  • Tijdens gebruik van dit medicijn geen borstvoeding geven (tenzij de arts anders voorschrijft).

Lees ook de bijsluiter voor informatie over de toepassing van dit medicijn. Een bloeddrukdaling komt regelmatig voor, gewoonlijk eenmalig gedurende de eerste 3-4 dagen na de bevalling. Neem voor meer informatie over een vergiftiging met cabergoline contact op met het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum.

Doseringen

Cabergoline tabletten oefenen het mechanisme van remming van de secretie van prolactine hormoon uit de hypofyse. Caberlin tabletten worden gebruikt om de synthese van moedermelk na de bevalling te voorkomen, als de moeder niet wenst te beginnen of voort te zetten verpleging een sort. Dostinex zon Geneesmiddelen zijn een dopaminerge medicatie die Dostinex Zon Pharmaceuticals bevat als het actieve bestanddeel. Caberlin tabletten principe werken als dopamine receptor agonist voor de hoeveelheid vrouwelijk hormoon prolactine, dat wordt afgescheiden door de hypofyse te verminderen. Cabergoline is een aanvulling op het niveau van dopamine neurotransmitter in de hersenen.

Als u weet dat u overgevoelig of allergisch bent voor een bepaald medicijn, moet u dat medicijn niet gebruiken. Vergeet echter niet uw arts te vertellen voor welk(e) medicijn(en) u overgevoelig bent. Lees ook de patiëntenbijsluiter over een eventuele invloed van dit medicijn op uw reactie- of concentratievermogen. Dit medicijn niet gebruiken tijdens zwangerschap (tenzij de arts anders voorschrijft).

Er bestaat in de praktijk altijd een kans dat één of meer van de vermelde bijwerkingen zich voordoen. Het kan dus ook zijn dat u in het geheel geen last krijgt van bijwerkingen. Sommige medicijnen kunnen een schadelijke invloed hebben op het verloop van de zwangerschap of op de ongeboren vrucht.

Lees ook de patiëntenbijsluiter in de verpakking voor informatie over mogelijke wisselwerkingen van dit medicijn met andere medicijnen, voedsel of dranken. Vertel ook een vervangende huisarts of medisch specialist welke medicijnen u gebruikt. Zo kunt u voorkómen dat u medicijnen krijgt voorgeschreven, die niet mogen worden gecombineerd met medicijnen die u al gebruikt. Lees de patiëntenbijsluiter voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn. Bij een zwangerschapswens wordt aanbevolen om wanneer een regelmatige ovulatoire cyclus is bereikt, de behandeling een maand voor de beoogde conceptie te staken. Meestal blijft een ovulatiecyclus bestaan tot ten minste 6 maanden na staken van de behandeling.

Lees ook de patiëntenbijsluiter voor informatie over het gebruik van dit medicijn tijdens zwangerschap of borstvoeding. De onderhoudsdosering is meestal 1 mg per week, maar varieert van 0,25–2 mg per week; max. Bij doses hoger dan 1 mg per week de wekelijkse dosering in ieder geval verdelen over twee of meer giften.

De tabletten bevatten een breukgleuf, zodat op 0,25 mg kan worden gedoseerd. Zie voor hulpstoffen de productinformatie van CBG/EMA of raadpleeg een apotheker. Overleg altijd eerst met uw arts voordat u stopt met het gebruik van dit medicijn of wanneer u van plan bent de dosering te veranderen. Overtollige medicijnen moet u niet bewaren, aan anderen geven of in vuilnisbak of bathroom gooien.

Wijk niet af van het voorschrift als de werking u tegenvalt of als u geen klachten (meer) heeft. Ook dan moet u de medicijnen tot de volgende controle volgens voorschrift blijven gebruiken. Overleg daarom altijd eerst met uw arts wanneer u van het voorschrift wil afwijken. Bespreek eventuele problemen met betrekking tot uw medicijnen altijd met uw arts of apotheker. Deze kunnen dan uw ongerustheid weg nemen of bekijken of u misschien andere medicijnen nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.